Opleidingen:

HKU / 1e graads Tekenen 1989-1991

Akademie voor Beeldende Vorming Amersfoort / M.O.Handvaardigheid 1973-1975

Akademie voor Beeldende Kunsten Utrecht / Architectonische vormgeving 1967-1972

Tentoonstellingen:   

2022 _ Kunst op volle grond, Steck, Utrecht

         _ Grenzeloos, Kunstliefde, Utrecht

         _ Voorjaarscollectie’22, Kunstliefde, Utrecht

         _ Presentatie ‘Ode aan Maria van Pallaes’, Nieuwegracht, Utrecht 

2021 _ Atelierroute Utrecht, Lange Nieuwstraat 2, Utrecht

         _ Arte Laguna Prize exhibition, Arsenale Nord, Venezia

         _ Going on, Kunstliefde, Utrecht

         _ Art Utrecht etalageproject Broese, Stadhuisbrug, Utrecht

2020 _ A Kocsma, Ruimtevaart, Den Haag ( publicatie )

         _ Atelierroute Utrecht, Lange Nieuwstraat 2, Utrecht

         _ Zomercollectie ’20 in Kunstliefde, Utrecht

         _ Open weekend Art Broese, Utrecht

         _ Lucas Gassel revisited, Cacaofabriek, Helmond ( catalogus )

         _ Expo 100 in Galerie Waterbolk, Utrecht

2019 _ Stadsmuseum Harderwijk, Sporen, Harderwijk (solo)

         _ Zomercollectie ‘19, Kunstliefde, Utrecht

         _ Open studio in AIR Cortex Frontal, Arraiolos, Portugal

         _ Nexus, Kunstliefde, Utrecht

2018 _ Atelierroute Utrecht, Lange Nieuwstraat 2, Utrecht

         _ Groepsexpositie, Studio 37 PK, Haarlem

         _ Eindpresentatie AIR 15, Pécsbagota, Hongarije

         _ Zomercollectie’18, Kunstliefde, Utrecht

         _ Nieuwe Liefde ’18 in Kunstliefde, Utrecht

         _ Partytent Pecs, Hongarije

2016 _ Multiverse, Academiegalerie, Utrecht

2014 _ Group 17 show, Kunstraum Tapir, Berlin

2013 _ Textiel Biënnale Rijswijk, Museum Rijswijk ( catalogus )

Bibliografie

2021_ Catalogus online t.g.v. 14e en 15e editie  Arte Laguna Prize in Venezia.

2020_ A Kocsma, AIR Pécsbagota  2007-2020  door Elizabeth de Vaal samengesteld.

2020_ Lucas Gassel revisited, catalogus uitgegeven door de Cacaofabriek in Helmond bij de  

           gelijknamige expositie.

2020_ Omroep DitisHelmond maakte een video verslag over de expositie Lucas Gassel Revisted

           waarin ik toelichting geef bij mijn werk.

2013_ Catalogus Rijswijk Textiel Biënnale 2013.

Artist in residencies:

2022 _ Werkperiode in Vetralla, Italië

2021 _ AIR L’Expressoir, Marnay sur Seine, Frankrijk

2019 _ AIR Cortex Frontal, Arraiolos, Portugal

2018 _ AIR 15, Pécsbagota, Hongarije

2014_  AIR TAKT, Berlin, Duitsland

Docentschappen en overige activiteiten:

1975- 2013 docent beeldende kunstvakken aan diverse opleidingen

1987- 2004 gastdocent HKU, Utrecht

1979 -1988 grafisch ontwerpen en zeefdrukken, Multimediacentrum Melkweg, Amsterdam