Home Actueel

Titel: ‘Gefeliciteerd, kunstenaars uit de afgelopen 250 jaar en soms nog wat ouder sturen Pictura hun bloemen’ t.g.v. het 250 jarig bestaan. In 17e eeuwse bloemstillevens zien we heel veel insecten en andere beestjes, in mijn werk vallen de insecten levenloos op de schoorsteenmantel . Op de rechter foto werk van Ingrid Adriaans : ‘Beschermengel, kunnen engelen ons nu nog beschermen tegen onheil en tegenspoed?’

In de 1e week van januari 2024 maakte ik deze collage boven de schouw in gastvrij Pictura t.g.v hun 250 jarig bestaan. Tijdens deze  projectweek werkte ik hier met 4 andere kunstenaars. De komende weken reageren weer 20 anderen op dit werk òf op de ruimte zelf. Bezoekers kunnen van woensdag 5 januari t/m zondag 21 januari  dit proces ter plekke volgen.

Op zondag 21 januari  vanaf 13 uur wordt de afsluiting van ESCALEREN feestelijk gevierd met o.a. performances, muziek etc.

Pictura, Voorstraat 190 Dordrecht.  https://www.pictura.nl/

In april 2023 kreeg ik de gelegenheid om als artist in residence in Post Erasmuslaan 5 informatie te verzamelen over leven en werk van Gerrit Rietveld. Ik ben met name geïnteresseerd in de ervaringen van de bewoners met deze door Rietveld ontworpen huizen. Rietveldpaviljoen / 033 Fotostad in Amersfoort : 4 juni t/m 16 juli 2023

In het najaar 2022 werkte ik in de regio Lazio in midden Italië vanuit een tuinhuis in Tre Croci. Tussen het olijven plukken door, maakte ik lange wandelingen in de omgeving naar de bergdorpen op zoek naar bijzondere of verlaten interieurs en bijbehorende verhalen. In mijn atelier verwerk ik de komende tijd die ervaringen in tekeningen en andere materialen.

‘Kunst op volle grond’ in STECK

2 september – 2 oktober 2022

Marijke Breuers - Grenzeloos' in Kunstliefde

‘Grenzeloos’ in Kunstliefde

16 juli t/m 23 augustus 2022

Marijke Breuers
Marijke Breuers
Marijke Breuers

In het najaar 2021 werkte ik in het oude Gemeentehuis van een idyllisch dorp langs de verwilderde Seine, met uitzicht op de rookpluim van de nabijgelegen kerncentrale. De ervaringen en indrukken die ik daar verzamelde ben ik aan het uitwerken in tekeningen, textiele werken en combinaties daarvan.